HTML

Az eltűnt bizonyíték - David Rosenfelt

2008.11.15. 19:47 :: konyv

Rendeld meg a Librinél az eltűnt bozonyítékot

A New Jersey állambeli Paterson lakóit jeges félelem keríti hatalmába. A média a környéken garázdálkodó brutális sorozatgyilkos legújabb rémtettétől hangos. A gyilkos a helyi újság bűnügyi riporterén, Daniel Cummingson keresztül hecceli a rendőrséget, miközben hatalmas felfordulást okoz a médiában. A körülmények pszichopata elkövetőre utalnak, mivel az áldozatok személye között nincs összefüggés.

Amikor egy neves politikus is a kegyetlen gyilkos áldozatául esik, a rendőrségnél betelik a pohár: a riportert tartóztatják le és helyezik vád alá. Andy Carpenter védőügyvéd, az igazság rettenthetetlen és szemtelenül ironikus bajnoka vonakodva vállalja el az újságíró védelmét, de erőfeszítései nem járnak sok sikerrel; az ügyész a bizonyítási eljárás során sikert sikerre halmoz. Daniel nyakán szorul a hurok, azonban egy váratlan fordulat miatt új irányt vesz a per.


Minden egyre kuszább és szövevényesebb, mintha egy gonosz, titokzatos idegen játszana kegyetlen bábjátékot hús-vér emberekkel. Ki mozgatja a szálakat? Ki menti meg Andy életét, amikor a feltételezett gyilkosnak próbál csapdát állítani? És mi köze mindennek Cleveland városához? Még szerencse, hogy Andy most se veszíti el szokásos hidegvérét és humorát.


Mire a szövevényes bűnügysorozatra fény derül, az olvasó megismerheti New Jersey kocsmáit, alvilági figuráit és maffiavezérét, a tárgyalótermet és a börtönt, és az is kiderül, hogy a látszat a világon mindenhol csal: a megoldás kulcsa már a kezünkben, de a legutolsó oldal még mindig tartogat meglepetést...

David Rosenfelt első regényét a legjobb krimiket elismerő Edgar-díjra jelölték, a másodikat pedig a Publishers Weekly az év legjobb detektívtörténetei közé választotta.

Rendeld meg a Librinél az eltűnt bozonyítékot

Szólj hozzá!

Címkék: krimi bestseller eltűnt bizonyíték david rosenfelt

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvklub.blog.hu/api/trackback/id/tr63770843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása