HTML

PHP könyv

2008.11.24. 12:55 :: konyv

PHP könyv vásárlása itt.

Peter Moulding - PHP haladóknak - Fekete könyv CD melléklettel

PHP haladóknak megrendelése

Christian Wenz - PHP zsebkönyv

Minden programozási nyelvnél megfigyelhető, hogy vannak olyan, magának a nyelvnek a belső logikájából adódó, és ezért gyakran felbukkanó nyelvi szerkezetek - mondhatni fordulatok -, amelyekkel valamilyen általános feladatot lehet megoldani. Szinte mindenütt vannak például karakterláncokkal, adatbázisokkal, vagy a felhasználói adatok kezelésével kapcsolatos műveletek. Mivel pedig ez alól a szabály alól a PHP sem kivétel, haszonnal forgathatja ezt a könyvet minden gyakorló, vagy a nyelvvel még csak ismerkedő webfejlesztő, ha gyorsan akar megoldani rutinfeladatokat, de épp nem jut eszébe, "hogyan is szokták ezt a nagyok".
 

George Schlossnagle - PHP fejlsztés felsőfokon

Gyakorlati útmutató a PHP 5 nagyméretű webhelyek és alkalmazások fejlesztésében való használatához A PHP világszerte ismert programnyelv, melynek segítségével gyorsan és megbízhatóan működő webhelyek építhetők ki.
 
Ez azonban igazából csak a felszín, hiszen mára használata ennél jóval szélesebb körű - mind az alkalmazás környezetét, mind a megvalósított feladatot tekintve. Az Internettől a parancssorig a PHP programozók manapság olyan módokon aknázzák ki a nyelv lehetőségeit, melyekre senki nem gondolt akár egy évvel ezelőtt. A PHP fejlesztés felsőfokon a tapasztalt fejlesztők számára nyújt segítséget olyan módszerek bemutatásával, melyekkel a PHP-t nagyméretű alkalmazásokban használhatják.
 
A PHP 5 tárgyalása kapcsán szó esik az objektumközpontú programozás módszereiről, az egységtesztelésről, a biztonsági kérdésekről, a gyorstárak alkalmazásáról, a méretezhető elosztott webes alkalmazásokról, valamint a teljesítményfokozásról. Mindemellett hozzájutunk a PHP jelenleg elérhető bővítményeinek legteljesebb leírásához is.
 
A könyv a gyakorlat oldaláról közelíti meg a feldolgozott témaköröket, érthetően elmagyarázva a legbonyolultabb fogalmakat is, mindig teljes, a való életből vett példákkal alátámasztva. George Schlossnagle a PHP projekt egyik résztvevője, aki emellett több Apache modult is készített, és jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a nagyméretű PHP webhelyek és alkalmazások kiépítése terén. Két évig vezető tervezőként segítette a CommunityConnect vállalat munkáját, ahol alkalma nyílt valóban nagyméretű rendszerek alkalmazására, melyekben naponta akár 130 millió dinamikus PHP kérelmet fogadtak.
 
George két Zend Engine PHP bővítményt is írt, melyek célja a jelentős adatátvitelt lebonyolító webes rendszerek hatékonyságának növelése volt. Jelenlegi munkahelye az OmniTI Consulting, ahol nagyteljesítményű webes és e-mail megoldások tervezésén dolgozik. „E könyv nagyszerű segítség a webes fejlesztők közösségének -- egy páratlan szakmai tapasztalattal rendelkező szerzőtől. Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki nagyméretű webes alkalmazások fejlesztésével foglalkozik, vagy ezt tervezi a jövőben." - Sterling Hughes, a PHP egyik fejlesztője .
 
Blake Schwendiman - Webvilág PHP 4 - 2. referenciakönyv
 
 
Sági Gábor - Webes adatbázis kezelés mysql és php használatával - CD melléklettel
 
E könyv segítségével betekintést nyerhetünk az informatikai világ talán leggyorsabban és leglátványosabban terjedő részébe, a dinamikus weblapok világába. A könyv bemutatja, hogy miként lehet olyan oldalakat készíteni, amelyek tartalma az idők során, akár minden másodpercben változhat. Ehhez nyújt alapvető segítséget a MySQL adatbázis-kezelő, valamint a PHP programozási nyelv és e két komponens együttműködésének megismerése.
 
A könyv a Windows és Linux alapú telepítés és a konfígurációs fájlok beállításaival kapcsolatos tudnivalók ismertetését követően részletesen foglalkozik a relációs adatbázisok elméletével, hatékony adatbázisok tervezésével, kialakításával, az SQL programnyelv legfontosabb parancsaival, valamint a MySQL sajátosságaival.
 
Betekintést nyerhetünk a PHP programozás világába, mely során megismerkedünk az alapvető fogalmakkal, eljárásokkal és programozói eszközökkel. Megtanuljuk, hogy tudjuk a MySQL-t és a PHP-t együtt dolgoztatni, mi módon tudunk pillanatok alatt adatokat felvinni egy adatbázisba, hogy tudjuk a lekérdezéseinket megjeleníteni és milyen eszközeink vannak a dinamikus weblapok készítéséhez.
 
A könyvben egy mintaalkalmazás elkészítését is nyomon követhetjük, sok hasznos ötletet szerezve egy jól működő és biztonságos adatbázis-kezelő alkalmazás megírásához. Valamennyi fejezetben sok példát, illusztrációt találhatunk a tananyag könnyebb elsajátításának érdekében. A könyvben található szkriptek megtalálhatóak a CD mellékleten is.

Szólj hozzá!

Címkék: php php könyv php referencia php fejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvklub.blog.hu/api/trackback/id/tr31785719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása