HTML

Az idők végezetéig - Ken Follett

2008.12.16. 11:44 :: konyv

Az idők végezetéig A katedrális folytatása: ugyanabban az angliai városban, Kingsbridge-ben játszódik a történet kétszáz évvel később, a 14. században. A szereplők  a katedrális építőinek leszármazottjai, akik ugyanúgy küzdenek az élettel, mint elődeik.
Az Európán végigsöprő pestisjárvány a hajósok, kereskedők közvetítése révén felüti fejét az angliai kisvárosban is, s éveken keresztül változatlan erővel tombol, szedi áldozatait. A Benedek-rendi kolostor ispotálya az egyetlen hely, ahol a halálos beteg emberek menedéket kaphatnak.

A járvány közepette sem állhat meg azonban az élet: meg kell erősíteni az életveszélyessé vált hidat, a katedrális megroggyant tornyát helyre kell állítani, s az elöljáróságnak és a céhek nek biztosítaniuk kell a város megélhetését. Gyilkos indulatok, testvérharcok, árulások, minden nehézséget áthidaló szerelmek közepette zajlik az élet Kingsbridge-ben.

Ken Follett megint remekelt: olyan művet kínál olvasóinak, amely egyszerűen letehetetlen - egy hatalmas ívű történetet filmszerűen pergő cselekménnyel.

Olvasói vélemények:

"Ken Folett a katerdrálissal magasra tette a mércét: izgalmas téma, fordulatos történet, erős jellemrajzok. A folyatás méltó utód."

"Most olvasom én is. De szerintem - pedig még csak a 350.oldal körül járok- több benne az erotika mint 10 másik Follett könyvben együtt. Kellett ez a sok bele?"

Az idők végezetéig megrendelése

Szólj hozzá!

Címkék: regény szépirodalom ken follett az idők végezetéig

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvklub.blog.hu/api/trackback/id/tr3825911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása