HTML

A válság és a könyvpiac

2008.11.10. 12:34 :: konyv

A gazdasági világválság egyre érezhető hatásai miatt mind többen lesznek kénytelenek lemondani a moziról, színházról, koncertekről, így megnőhet az olvasás szerepe. Ez részben ellensúlyozhatja az ágazat egészére kiható kedvezőtlen folyamatokat.

Ha az emberek elveszítik munkahelyeiket, vagy pénz hiányában nem tudnak szórakozó helyekre járni, kényszerűen több időt töltenek majd otthon, így megnőhet az olvasásra fordított idő. Az állásukat vesztett embereknek az újabb elhelyezkedés érdekében nagyobb hangsúlyt kell fektetniük önmaguk továbbképzésére, ami kedvezően befolyásolhatja a szakkönyvek iránti keresletet.

Sajnos a könyviac számára ez nem feltétlenül jelenti több könyv értékesítését, inkább a könyvtárak számíthatnak az olvasó közönség számának emelkedésére.

Kedvezően hathat az olvasótábor emelkedése az antikváriumokra is, hiszen a használt könyvekhez itt általában olcsóbban hozzá lehet jutni.

Miután az emberek jobban megnézik majd, hogy mire és mennyit költenek, elképzelhető, hogy az online könyváruházak megrendelési kedvezményeit is mind többen veszik igénybe, az internetes könyv rendeléseken keresztül. 

Szólj hozzá!

Címkék: olvasás válság könyvpiac szakkönyv kereslet internetes könyv rendelés online könyváruház

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvklub.blog.hu/api/trackback/id/tr29761006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása