HTML

Ki nevel a végén? - Dr. Csernus Imre

2008.11.10. 18:23 :: konyv

Rendeld meg a Librinél - Ki nevel a végén

„Hosszú évek óta foglalkozom mind a szülőkkel, mind a gyerekeikkel. Drog-, alkohol-, játékszenvedély-, gyógyszerfüggőséggel és más nyomorokkal, amelyekben a gyerekek vannak és lesznek érintve. Azt hiszem, rég eljött az ideje, hogy kinyissuk a szemünket.”

Mivel kell ma szembenéznie annak, aki gyereket vállal és nevel? Dr. Csernus Imre szerint elsősorban önmagával. Hiszen csak ezután birkózhat meg a világ démonaival, kábítószerrel, erőszakkal, szexualitással, bűnnel és bűnhődéssel.

„Ki nevel a végén? Neveljük egymást a sok tudatlanságunkkal, félelmeinkkel, erényeinkkel és hibáinkkal: a gyerekek a felnőtteket, mi őket, a világ mindannyiunkat.

A változás nagy fájdalommal jár, egyesek nem is fogják ezt bevállalni, ezzel sincsen gond. Mivel tőlük is sokat tanulhatunk.”

A gyereknevelés kapcsán a szerző ezúttal is olyan kérdésekkel szembesíti olvasóit, amelyeket a legtöbben nem tudnak vagy nem mernek feltenni maguknak. Pedig a jövőnk forog kockán.

Rendeld meg a Librinél - Ki nevel a végén

2 komment

Címkék: gyereknevelés dr csernus ki nevel a végén

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvklub.blog.hu/api/trackback/id/tr45761936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Velvet · http://velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/csernus1106/ 2008.11.11. 21:41:55

Velvet - Celeb - Dr. Csernus: Megkímélhettem volna magam a kudarcok - Dr. Csernus a Ki nevel a végén? című könyvének megjelenése alkalmából elmondta, hogyan élte meg, amikor ismert emberként nők ostromolták, de a lényeg akkor is a mentálhigiéniás nevelés.

Nők Lapja Café · http://www.nlcafe.hu/aktualis/20081030/csernus_nevel_bennunket/ 2008.11.11. 21:44:34

Nők Lapja Cafe - Csernus nevel bennünket - tette fel a költői kérdést új könyve, a „Ki nevel a végén?" családias hangú sajtótájékoztatóján dr. Csernus Imre. A válasz egyértelmű. Az ő sikere pedig pont ebben rejlik: úgy magyaráz, hogy mindenki megérti a kétkezi munkástól a ...
süti beállítások módosítása